Lainapeite Oy:n historia pähkinänkuoressa

1950-luku

Historiamme alkaa Tampellan pellavatehtaalta, jossa myöhemmässä vaiheessa keksittiin myös ensimmäiset suojapeitteet pellavasta. Varsinainen ensimmäinen vuokrasopimus peitteistä tehtiin maaliskuussa vuonna 1956. Pellavan valmistuksen tullessa tiensä päähän keksittiin uudeksi teknologiaksi peitteisiin neopreeni. Neopreeni valittiin materiaaliksi sen säänkestävyyden sekä lujuusominaisuuksien ansiosta.

1960-luku

Lainapeite pääsi isoon julkisuuteen, kun eduskuntatalon edustalla paljastettiin Kyösti Kallion patsas. Patsas oli peitetty Lainapeitteen logolla olevalla pressulla.

1970-luku

Toiminta laajentui ja 1970-luvulla neopreenin valmistaminen ei ollut enää kilpailukykyistä. Neonpreenille alettiin etsimään vaihtoehtoja, jolloin löydettiin PVC. PVC-peitteiden valmistus oli edullisempaa ja käsittely vaivattomampaa.

1980-luku

Tampella päätti lopettaa oman peitevalmistuksen ja Lainapeite Oy:n uutena omistajana aloitti 1987 Electrolux.

1990-luku

Suomeen iski lama, joka kouraisi myös Lainapeitettä. Aluksi näytti, että peitevuokraus oli tullut elinkaarensa loppuun ja myös rakentaminen loppui. Lainapeite sai kilpailijoita, mutta pysyi vahvana mukana muiden joukossa.

2000-luku

Lainapeite Oy kuuluu tänä päivänä osaksi NSS Group-konsernia, joka on Pohjois-Euroopan johtava suojaustoimittaja. Nykyään Lainapeite on vahva suomalainen brändi, jonka liiketoiminta on edelleen suojapeitteet. Lainapeitteen tuotteet ja palvelut ovat tutkitusti turvallisia käytössä. Peitteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista kehittäen edelleen uutta teknologiaa.  Suojattu ja turvallinen ympäristö parantaa työn laatua sekä tehokkuutta. Kaiken keskiössä ovat asiakkaamme, joiden onnistuminen omissa projekteissaan on Lainapeitteen toiminnan ydin. Olemme valmiina palvelemaan juuri Sinua, kun tulet suojaustarpeen eteen.

 

Copyright [2015] | Lainapeite

Soita meille!